Nieuws

Slagkracht voor uw innovatie?

Heeft u innovatie ideeën liggen maar geen tijd om ze verder uit te werken tot een prototype? TechNet en IDpartnes kunnen u helpen met het ontwerp en visualisatie waarbij we de engineering ook kunnen uitvoeren.

>>meer

Impressie van het ontwerpproces van machines

Naast hydraulische aandrijvingen heeft Stork IMM ook elektrische en hybride machines ontwikkeld en is zij gespecialiseerd in extreem snelle spuitgietmachines.

>>meer

Stokbroodsnijmachine Baguette van ABO Broodsnijmachines

Deze nieuwe selfservice stokbroodsnijder speelt in op de steeds groter wordende vraag bij de consument naar vers gesneden stokbrood. Uniek en aansprekend design met twee functies in een machine, zowel snijden als verpakken.

>>meer

Oplossingen voor 3D-objecten

SLM biedt oplossingen voor 3D-objecten gemaakt van de fijne en hoge kwaliteit metaalpoeders. Het selectieve laser smeltproces produceert direct homogene metalen objecten uit 3D CAD-gegevens door selectief dunne lagen metaalpoeder te smelten met een laserstraal.

>>meer

Artikelen in de Constructeur

De vormgeving van professionele producten als machines en apparaten is in opmars.

>>meer

De ETNA Sagitta

Een voorbeeld van een innovatieve onderneming waar we met plezier een bijdrage hebben geleverd is Etna Coffee Technologies.

 

De ETNA Sagitta, maak koffie als een barista, met één druk op de knop!

 

MAAK KENNIS MET ETNA SAGITTA

>>meer

Votex zijklepelmaaier

Votex-professionals kiezen voor een krachtige machine die is ontworpen voor maximale prestaties onder alle omstandigheden. Votex machines zijn ontworpen om veilig en verantwoord te bedienen. Het maakt niet uit of u actief bent in het onderhoud van bermen, sloten, tuinen en parken of in de land- of tuinbouw.

>>meer

Productontwikkeling

"Dit is productontwikkeling!"

>>meer

Visualiseer of animeer uw nieuwe product of proces

Een productanimatie brengt uw product en de bijbehorende voordelen overtuigend in beeld, waardoor deze animatievideo’s een belangrijke stimulans voor de verkoop zijn.

 

>>meer

Design Audit & Future Concept Study

Om snel te komen tot nieuwe design innovaties, kunnen wen starten met een Design Audit om te kijken wat de stand nu is en waar we met de huidige trends naar toe kunnen voor een frisse verschijning van uw producten.

 

>>meer

Visualize or animate your new product or process

A product animation convincingly shows your product and the associated benefits, making these animation videos an important stimulus for sales.

>>meer

Votex side flail mower

The power to perform

Votex professionals choose a powerful machine designed for maximum performance under any circumstances. Votex machines are designed to be operated safely and responsibly. It doesn't matter whether you are active in the maintenance of verges, ditches, gardens and parks or in agriculture or horticulture. 
Impression of the design proces of agricultural equipment
Based on the corporate identity study in a few workshops we made sketches to come up with an unique form, based on…

>>meer

Succes creëren met industrial design

Design for B2B: van ´nice to have´ naar ´must have´!
Tegenwoordig is het een noodzaak om met machine vormgeving of product vormgeving een voorsprong te krijgen op de concurrentie, want functionele verschillen tussen concurrerende producten worden steeds kleiner. 

De invloed van design in B2B: OVERTUIGEN.
Een goed design straalt kwaliteit uit! Voor machinebouwers in de business-to-business markt straalt design niet alleen kwaliteit uit naar uw klant (die de machine koopt), maar er wordt ook…

>>meer

Good design is good business


Dit mooie maar oude citaat is van Thomas Watson van IBM. Maar het is zó waar, vooral voor producten en merken in een competitieve markt. Een goed ontwerp en ontwerp heeft een enorme positieve impact op de bedrijfsvoering en de resultaten.
Waarom?

5 REDENEN WAAROM EEN GOED ONTWERP ESSENTIEEL IS VOOR GOED ZAKEN

1. Een goed ontwerp maakt de juiste eerste indruk
Volgens wetenschappers duurt het slechts 1/20ste van een seconde voordat mensen een eerste indruk vormen. En deze eerste indruk zet…

>>meer

IDpartners B.V. op de Huisshow STODT 2023

Samen met een aantal businesspartners opent de STODT de deuren in Hengelo op donderdag 28 september 2023 voor de STODT Huisshow 2023.

>>meer

Industrial Design

Industrial Design – is also important for the success of your machines and B2B products.

Successful products convince not only through technical top performance, but above all through emotions. The desire to own a product is valued higher than the technical superiority of a product.

That is why product design - industrial design is so important for the success of your products. More in the article and on our whitepaper download area on our website.

>>meer

Waarom design?

Design verschuift van een nice-to-have naar een must-have.

Tegenwoordig is het een noodzaak om met product- of machinevormgeving een voorsprong te krijgen op de concurrentie, want functionele verschillen tussen concurrerende producten worden steeds kleiner.

Een goed design straalt kwaliteit uit! Voor machinebouwers in de business-to-business markt straalt design niet alleen kwaliteit uit naar uw klant (die de machine koopt), maar er wordt ook gecommuniceerd naar de klanten van uw klant.

U…

>>meer

Design for B2B: van ´nice to have´ naar ´must have´!

Tegenwoordig is het een haast een noodzaak om met machine vormgeving of product vormgeving een voorsprong te krijgen op de concurrentie, want functionele verschillen tussen concurrerende producten worden steeds kleiner.

>>meer

Durf te dromen over de toekomst: Future Concepts

Op een of andere manier hebben wij veel affiniteit met de op het eerste oog minder sexy producten in de wereld: De vaak verborgen wereld van machines, apparaten en technische gereedschappen in de B2B wereld. Het is dan vaak des te mooier om deze producten als uitgangspunt te nemen voor een echte makeover.

Hoe zou mijn product eruit kunnen zien met een beetje aandacht voor de vormgeving?

>>meer

Marges vergroten met Value Engineering

Daar waar verkoopprijzen, en daarmee de marges, onder druk staan wordt value engineering ingezet. Value engineering lost kostenvraagstukken op en tegelijkertijd worden de prestaties en kwaliteit van het product verbeterd.

>>meer

Moderne ontwerptechnieken

Meer resultaat uit het ontwerpteam? Train de engineers en maak er een hecht innovatieteam van door inzet van krachtige ontwerpmethoden zoals value engineering, methodisch ontwerpen en TRIZ.

>>meer

Covering Design & Technology

Wij verzorgen uw project van vormgeving tot aan serieproductie, dit is het IDpartners-concept. Zo zien wij erop toe dat uw machine kwaliteit uitstraalt, gemakkelijk te bedienen is en uiteindelijk beter verkoopt. Bij het construeren is zowel onze eigen kennis van plaatwerk constructies waardevol, als onze gedeelde kennis vanuit toeleveranciers.

>>meer

Verbeteren van het gebruik van machines en producten

User Experience Design (UX Design) richt zich op het verbeteren van zowel de fysieke als de visuele interacties met de machine of het product. Een goed UX Design kan cruciaal zijn voor het succes van een product. Dit geldt met name voor markten waarin UX Design gemeengoed is geworden, zoals consumentenproducten en websites. De laatste jaren zien we dat dit ook voor machines en B2B apparaten steeds belangrijker wordt.

>>meer

High tech verdient Design

Zo zien wij erop toe dat uw machine kwaliteit uitstraalt, gemakkelijk te bedienen is en uiteindelijk beter verkoopt. Bij het construeren is zowel onze eigen kennis van plaatwerkconstructies waardevol, als onze gedeelde kennis vanuit toeleveranciers.

>>meer

Engineering

Wij kunnen voor u de volledige mechanische en elektronische engineering uitvoeren, inclusief prototyping en testen.

 

IDpartners heeft ontwerpers en constructeurs met veel ervaring met ontwerpen en engineering. Onze kennis en kunde zetten we efficiënt in om uw product tot een succes te maken.

>>meer

Workshop | Design for engineers

De thema’s die worden behandeld zijn het bepalen van de corporate identity, het maken van collages en eerste schetsen van uw machine onder begeleiding van ervaren designers.

>>meer

Nieuwsbrief Juni 2023

Inhoud

‘Industrieel ontwerp voor succesvolle producten en machines’

WORKSHOP over design op 8 juni i.s.m. de STODT

>>meer

In 4 stappen naar een succesvol design

Design van machines en apparaten, ‘van corporate identity naar design’

In vier stappen naar een overtuigende machine:

>>meer

Succesvol Design for Industry

De German Design Award is een van de meest prestigieuze ontwerpprijzen ter wereld. Met trots mogen wij laten weten dat de nieuwe GIETART ECO Blaster is bekroond voor de uitstekende ontwerpkwaliteit.

>>meer

Customer case: VYCAP Pump Unit and Cell Puncher Pro System

IDpartners took care of the branding, design, engineering, UX design, animations and packaging design during the development. Vycap and IDpartners are awarded with the GOOD DESIGN AWARD 2021, the oldest and most prestigious wards program for design excellence and innovation.

>>meer

Product design voor succesvolle producten!

Industrieel ontwerp voor succesvolle producten en machines

Succesvolle producten overtuigen niet alleen door technische topprestaties, maar vooral door emoties. De wens om een product te bezitten wordt hoger gewaardeerd dan de technische superioriteit van een product.

Daarom is productdesign - industrieel design zo belangrijk voor het succes van uw product.

>>meer

Productontwikkeling met meer scherpte en focus op innovatie?

Meer resultaat uit het ontwerpteam? Train de engineers en maak er een hecht innovatieteam van door inzet van krachtige ontwerpmethoden zoals value engineering, methodisch ontwerpen en TRIZ.

Samen met de STODT uit Hengelo en Best verzorgen wij trainingen op het gebied van ontwerpen. Onze praktische uitgewerkte ontwerpmethoden, deels ontwikkeld op de Universiteit Twente gecombineerd met jarenlange praktijkervaring met innovatie en engineering zorgen voor direct resultaat.

Uw engineers worden…

>>meer

Industrieel ontwerpers & ingenieurs, samen innovatiever!

Als industrieel ontwerpers en ingenieurs samenwerken dan worden machinebehuizingen en producten met een geavanceerd ontwerp gemaakt.

>>meer

Wat is perceived value (waargenomen waarde)?

In marketingterminologie is de perceived value de beoordeling door de klant van de verdiensten van een product of dienst en het vermogen om aan hun behoeften en verwachtingen te voldoen, vooral in vergelijking met zijn collega's.

>>meer

Animaties - Visualiseer uw product of proces

Een product-animatie laat overtuigend uw product en de bijbehorende voordelen zien, waardoor deze animatie video’s een belangrijke stimulans vormen voor de verkoop.

>>meer

Klantwaarden vergroten met value engineering

Marge vergroten met value engineering

 

In dit artikel over value engineering laat ik zien hoe value engineering kan worden ingezet als systematiek voor het verbeteren van de klantwaarden of verlagen van de kostprijs om hiermee de marge te behouden of zelfs vergroten. Ik geef 4 strategieën die gevolgd kunnen worden.

>>meer

Oerlikon Metco wint Red Dot Design Award 2018!

Surface One is de eerste thermische spray-coatingmachine, ontworpen om de eigenschappen van oppervlakken te verbeteren, bijvoorbeeld om de hitte- en corrosieweerstand te verbeteren. IDpartners heeft de machinebehuizing van deze machine ontwikkeld en daarnaast de User Interface ontworpen en animaties gemaakt. Het ontwerp is hiervoor beloond met een Red Dot Design Award.

>>meer

Onze nieuwe whitepapers zijn vanaf nu te downloaden.

De whitepapers over Design for Industry en Value Engineering zijn vanaf nu te downloaden via onze downloadpagina:

www.idepartners.nl/downloads/

>>meer

IDpartners YouTube Kanaal.

Op ons YouTube kanaal laten wij onze werkwijze zien en ook video's die verschenen zijn in de diverse media.

IDpartners YouTube kanaal >> 

>>meer