Nieuws

IDpartners B.V. op de Huisshow STODT 2023

Samen met een aantal businesspartners opent de STODT de deuren in Hengelo op donderdag 28 september 2023 voor de STODT Huisshow 2023.

>>meer

Industrial Design

Industrial Design – is also important for the success of your machines and B2B products.

Successful products convince not only through technical top performance, but above all through emotions. The desire to own a product is valued higher than the technical superiority of a product.

That is why product design - industrial design is so important for the success of your products. More in the article and on our whitepaper download area on our website.

>>meer

MOBILITY

Naast fysieke projecten doen wij ook veel conceptstudies. Hier een voorbeeld van een studie naar een elektrische scooter.

Wij maken deze toekomststudies ook voor andere sectoren en starten graag een project met u op. Omdat we uitgaan van trends en knelpunten van de huidige producten doen we dit systematisch. We noemen dit Market Based #innovation .

>>meer

Waarom design?

Design verschuift van een nice-to-have naar een must-have.

Tegenwoordig is het een noodzaak om met product- of machinevormgeving een voorsprong te krijgen op de concurrentie, want functionele verschillen tussen concurrerende producten worden steeds kleiner.

Een goed design straalt kwaliteit uit! Voor machinebouwers in de business-to-business markt straalt design niet alleen kwaliteit uit naar uw klant (die de machine koopt), maar er wordt ook gecommuniceerd naar de klanten van uw klant.

U…

>>meer

Design for B2B: van ´nice to have´ naar ´must have´!

Tegenwoordig is het een haast een noodzaak om met machine vormgeving of product vormgeving een voorsprong te krijgen op de concurrentie, want functionele verschillen tussen concurrerende producten worden steeds kleiner.

>>meer

Durf te dromen over de toekomst: Future Concepts

Op een of andere manier hebben wij veel affiniteit met de op het eerste oog minder sexy producten in de wereld: De vaak verborgen wereld van machines, apparaten en technische gereedschappen in de B2B wereld. Het is dan vaak des te mooier om deze producten als uitgangspunt te nemen voor een echte makeover.

Hoe zou mijn product eruit kunnen zien met een beetje aandacht voor de vormgeving?

>>meer

Marges vergroten met Value Engineering

Daar waar verkoopprijzen, en daarmee de marges, onder druk staan wordt value engineering ingezet. Value engineering lost kostenvraagstukken op en tegelijkertijd worden de prestaties en kwaliteit van het product verbeterd.

>>meer

Moderne ontwerptechnieken

Meer resultaat uit het ontwerpteam? Train de engineers en maak er een hecht innovatieteam van door inzet van krachtige ontwerpmethoden zoals value engineering, methodisch ontwerpen en TRIZ.

>>meer

Covering Design & Technology

Wij verzorgen uw project van vormgeving tot aan serieproductie, dit is het IDpartners-concept. Zo zien wij erop toe dat uw machine kwaliteit uitstraalt, gemakkelijk te bedienen is en uiteindelijk beter verkoopt. Bij het construeren is zowel onze eigen kennis van plaatwerk constructies waardevol, als onze gedeelde kennis vanuit toeleveranciers.

>>meer

Verbeteren van het gebruik van machines en producten

User Experience Design (UX Design) richt zich op het verbeteren van zowel de fysieke als de visuele interacties met de machine of het product. Een goed UX Design kan cruciaal zijn voor het succes van een product. Dit geldt met name voor markten waarin UX Design gemeengoed is geworden, zoals consumentenproducten en websites. De laatste jaren zien we dat dit ook voor machines en B2B apparaten steeds belangrijker wordt.

>>meer

High tech verdient Design

Zo zien wij erop toe dat uw machine kwaliteit uitstraalt, gemakkelijk te bedienen is en uiteindelijk beter verkoopt. Bij het construeren is zowel onze eigen kennis van plaatwerkconstructies waardevol, als onze gedeelde kennis vanuit toeleveranciers.

>>meer

Engineering

Wij kunnen voor u de volledige mechanische en elektronische engineering uitvoeren, inclusief prototyping en testen.

 

IDpartners heeft ontwerpers en constructeurs met veel ervaring met ontwerpen en engineering. Onze kennis en kunde zetten we efficiënt in om uw product tot een succes te maken.

>>meer

Workshop | Design for engineers

De thema’s die worden behandeld zijn het bepalen van de corporate identity, het maken van collages en eerste schetsen van uw machine onder begeleiding van ervaren designers.

>>meer

Nieuwsbrief Juni 2023

Inhoud

‘Industrieel ontwerp voor succesvolle producten en machines’

WORKSHOP over design op 8 juni i.s.m. de STODT

>>meer

In 4 stappen naar een succesvol design

Design van machines en apparaten, ‘van corporate identity naar design’

In vier stappen naar een overtuigende machine:

>>meer

Succesvol Design for Industry

De German Design Award is een van de meest prestigieuze ontwerpprijzen ter wereld. Met trots mogen wij laten weten dat de nieuwe GIETART ECO Blaster is bekroond voor de uitstekende ontwerpkwaliteit.

>>meer

Customer case: VYCAP Pump Unit and Cell Puncher Pro System

IDpartners took care of the branding, design, engineering, UX design, animations and packaging design during the development. Vycap and IDpartners are awarded with the GOOD DESIGN AWARD 2021, the oldest and most prestigious wards program for design excellence and innovation.

>>meer

Product design voor succesvolle producten!

Industrieel ontwerp voor succesvolle producten en machines

Succesvolle producten overtuigen niet alleen door technische topprestaties, maar vooral door emoties. De wens om een product te bezitten wordt hoger gewaardeerd dan de technische superioriteit van een product.

Daarom is productdesign - industrieel design zo belangrijk voor het succes van uw product.

>>meer

Productontwikkeling met meer scherpte en focus op innovatie?

Meer resultaat uit het ontwerpteam? Train de engineers en maak er een hecht innovatieteam van door inzet van krachtige ontwerpmethoden zoals value engineering, methodisch ontwerpen en TRIZ.

Samen met de STODT uit Hengelo en Best verzorgen wij trainingen op het gebied van ontwerpen. Onze praktische uitgewerkte ontwerpmethoden, deels ontwikkeld op de Universiteit Twente gecombineerd met jarenlange praktijkervaring met innovatie en engineering zorgen voor direct resultaat.

Uw engineers worden…

>>meer

Industrieel ontwerpers & ingenieurs, samen innovatiever!

Als industrieel ontwerpers en ingenieurs samenwerken dan worden machinebehuizingen en producten met een geavanceerd ontwerp gemaakt.

>>meer

Wat is perceived value (waargenomen waarde)?

In marketingterminologie is de perceived value de beoordeling door de klant van de verdiensten van een product of dienst en het vermogen om aan hun behoeften en verwachtingen te voldoen, vooral in vergelijking met zijn collega's.

>>meer

Animaties - Visualiseer uw product of proces

Een product-animatie laat overtuigend uw product en de bijbehorende voordelen zien, waardoor deze animatie video’s een belangrijke stimulans vormen voor de verkoop.

>>meer

Klantwaarden vergroten met value engineering

Marge vergroten met value engineering

 

In dit artikel over value engineering laat ik zien hoe value engineering kan worden ingezet als systematiek voor het verbeteren van de klantwaarden of verlagen van de kostprijs om hiermee de marge te behouden of zelfs vergroten. Ik geef 4 strategieën die gevolgd kunnen worden.

>>meer

Oerlikon Metco wint Red Dot Design Award 2018!

Surface One is de eerste thermische spray-coatingmachine, ontworpen om de eigenschappen van oppervlakken te verbeteren, bijvoorbeeld om de hitte- en corrosieweerstand te verbeteren. IDpartners heeft de machinebehuizing van deze machine ontwikkeld en daarnaast de User Interface ontworpen en animaties gemaakt. Het ontwerp is hiervoor beloond met een Red Dot Design Award.

>>meer

Onze nieuwe whitepapers zijn vanaf nu te downloaden.

De whitepapers over Design for Industry en Value Engineering zijn vanaf nu te downloaden via onze downloadpagina:

www.idepartners.nl/downloads/

>>meer

IDpartners YouTube Kanaal.

Op ons YouTube kanaal laten wij onze werkwijze zien en ook video's die verschenen zijn in de diverse media.

IDpartners YouTube kanaal >> 

>>meer