Good design is good business


Dit mooie maar oude citaat is van Thomas Watson van IBM. Maar het is zó waar, vooral voor producten en merken in een competitieve markt. Een goed ontwerp en ontwerp heeft een enorme positieve impact op de bedrijfsvoering en de resultaten.
Waarom?

5 REDENEN WAAROM EEN GOED ONTWERP ESSENTIEEL IS VOOR GOED ZAKEN

1. Een goed ontwerp maakt de juiste eerste indruk
Volgens wetenschappers duurt het slechts 1/20ste van een seconde voordat mensen een eerste indruk vormen. En deze eerste indruk zet vervolgens de toon voor de rest van de ervaring en indruk. Ooit een verkeerde eerste indruk gemaakt? Onderzoek toont aan dat het tot twintig vervolgvergaderingen (of klantinteracties) kan duren om een valse eerste indruk uit te wissen. Een goede eerste indruk die een positieve indruk geeft van uw producten, merk en bedrijf is dus belangrijk. Zodat de ideale klanten meteen weten dat ze bij ons aan het juiste adres zijn. Dat je moet bieden wat ze nodig hebben, of zelfs dat je ze een behoefte kenbaar maakt waarvan ze voorheen niet wisten dat ze die nodig hadden (latente behoefte).
Welke meetmachine maakt een hogere kwaliteitsindruk? Links of rechts?
Er is geen alt-tekst opgegeven voor deze afbeelding

2. Een goed ontwerp communiceert effectief
Het brengt uw boodschap op een effectieve manier over. Het gaat dus niet om schoonheid op zich, maar om een overtuigend ontwerp dat de juiste boodschap vertelt en communiceert. In één oogopslag kan uw boodschap direct duidelijk worden, terwijl u wellicht meer woorden of specificaties nodig heeft. (Je kent waarschijnlijk het gezegde: “Eén foto zegt meer dan 1000 woorden”).
Deze 'Power Supply' is zeer solide en robuust. Het uiterlijk communiceert dit duidelijk.
Er is geen alt-tekst opgegeven voor deze afbeelding
Hitec PowerPro 2700, ononderbroken stroomvoorziening (UPS
 
3. Een goed ontwerp zorgt ervoor dat jij onderscheidend bent
Het benadrukt de unieke aspecten van het merk. "Het zorgt ervoor dat je opvalt". Het zorgt ervoor dat je opvalt. En dat wil je. Want alleen dan weten klanten precies waarom ze bij jouw merk moeten blijven en niet bij een ander. En de unieke persoonlijkheid komt duidelijk naar voren. (tip, kopieer dus niet de concurrentie of de marktleider).

'Zonder onderscheid geen identiteit' Waar is uw bedrijf of merk gevestigd?

4. Een goed ontwerp leidt tot extra omzet
Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen, als ze de kans krijgen, altijd kiezen voor een mooiere of professionelere variant, zowel voor producten als diensten. Omdat het menselijk brein reageert op design. We zijn geprogrammeerd om intrinsiek te reageren op schoonheid en kwaliteit. En dit is ook nog eens wetenschappelijk bewezen door Rob Wallace: door de verpakking van een product beter te ontwerpen stijgt de omzet met gemiddeld 30%! (bron). Het uiterlijk van een machine wordt vaak bepaald door de behuizing, dus werk aan de winkel!
Er is geen alt-tekst opgegeven voor deze afbeelding
Thermische spuitsystemen, Oerlikon Metco AG

Het nieuwe uiterlijk van deze machine heeft niet alleen geresulteerd in meerdere designprijzen, maar ook tot 30% meer omzet.
 
5. Een goed ontwerp zorgt voor loyalere klanten
Het betekent ook dat je ervoor moet zorgen dat de geleverde producten of diensten ook goed ontworpen zijn. Zo klopt de hele ervaring. En zo bevestig je de klant in zijn aankoop. En dat leidt tot loyalere klanten. En dat is een goede zaak.
Het nieuwe ontwerp van bovenstaande ‘thermische spuitlakmachine’ met de Oerlikon-branding wekt vertrouwen, Zwitserse kwaliteit van een bekend merk.

Het maakt dus niet uit hoe groot of klein uw bedrijf is. Een goed ontwerp zal uw bedrijf helpen!
Wilt u een geweldig ontwerp dat moeiteloos communiceert, uw merk echt onderscheidt en betere verkopen stimuleert? Dan bent u bij ons in de juiste handen. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van machines, producten en apparaten. Wij creëren een uniek en overtuigend ontwerp dat mede dankzij onze werktuigbouwkundige kennis gemaakt kan worden. 052-4301701 info@idepartners.nl

Maximaliseer uw resultaten met design!
 

Terug