Stokbroodsnijmachine Baguette van ABO Broodsnijmachines

Deze nieuwe selfservice stokbroodsnijder speelt in op de steeds groter wordende vraag bij de consument naar vers gesneden stokbrood. Uniek en aansprekend design met twee functies in een machine, zowel snijden als verpakken.

Self-service als trend

Deze nieuwe selfservice stokbroodsnijder speelt in op de steeds groter wordende vraag bij de consument naar vers gesneden stokbrood. Uniek en aansprekend design met twee functies in een machine, zowel snijden als verpakken. De machine snijdt het brood en verzamelt de plakjes in een plastic zak, alles in 20 seconden. Tevens is het proces van verpakken hygiënischer, omdat de plakjes na het snijden niet meer worden aangeraakt.
Zowel de technische uitwerking en de vormgeving van de machine zijn in dit project gerealiseerd.

Ontwerpproces

De stokbroodsnijmachine ‘Baguette’ is een snij- en verpakkingssysteem dat stokbroden automatisch in schuine plakjes kan  snijden. Omdat het een zelfbedieningsmachine betreft is de invoer veilig in het gebruik en na het snijden worden de plakjes verzameld in een kunststof zak.. Omdat het een machine is die door de consument wordt bediend en deel uitmaakt van het interieur van een moderne winkel is aan de vormgeving serieus aandacht besteed.
We geven graag een impressie van het ontwerpproces van de machine.
Op basis van het huisstijlonderzoek hebben we schetsen gemaakt om tot een unieke vorm te komen.

Vriendelijke machine

Het ontwerp en de styling van de machine zijn gericht op het vriendelijk zijn van de machine en we hechten bijzonder belang aan de  veilige en vriendelijke bediening van de machine zelf.

Engineering en prototypebouw
Na het verfijnen van het conceptontwerp hebben we technische tekeningen gemaakt om een prototype te bouwen. Dit prototype is ook ingezet voor gebruikstesten om de bediening verder te optimaliseren. Ook de maakbaarheid met alle technische eisen en details zijn getoetst. Het prototype is gebouwd in nauwe samenwerking met een plaatwerkspecialist.

Terug