Impressie van het ontwerpproces van machines

Naast hydraulische aandrijvingen heeft Stork IMM ook elektrische en hybride machines ontwikkeld en is zij gespecialiseerd in extreem snelle spuitgietmachines.

Naast hydraulische aandrijvingen heeft Stork IMM ook elektrische en hybride machines ontwikkeld en is zij gespecialiseerd in extreem snelle spuitgietmachines. Na het doorlopen van een huisstijltraject is er een huisstijl ontstaan die de dynamiek duidelijk laat zien en snelheid uitstraalt. Voor alle machinelijnen is het ontwerp gerealiseerd, IDpartners heeft een aandeel gehad in de engineering, deels op locatie in Hengelo, en heeft de eerste prototyping begeleid. Daarnaast is er een ontwerp gemaakt voor de beursstand op de K beurs, waar de nieuwe machinelijnen werden geïntroduceerd.

BETROUWBAAR SPUITGIETEN

Stork IMM (Injection Moulding Machines) ondersteunt haar klanten in de kunststofindustrie al sinds 1968 en door de jaren heen heeft Stork zich gespecialiseerd in extreem snelle spuitgietmachines. De Plus-lijn is breed inzetbaar. Daarnaast zijn er vier lijnen die volledig zijn aangepast aan het eindproduct dat ze moeten maken. Stork machines maken bloempotten, kratten, voedselcontainers of emmers en deksels. Extreem snel en nauwkeurig. En het zijn allemaal echte Stork spuitgietmachines. Robuust en betrouwbaar.

Op basis van het huisstijlonderzoek hebben we in enkele workshops schetsen gemaakt om tot een unieke vorm te komen, op basis van diverse moodboards.

Het ontwerp en de styling van de machine zijn gericht op het dynamische karakter van de machine en hechten bijzonder belang aan robuustheid. Laat het schetsen beginnen!

In nauwe samenwerking met Stork IMM hebben we een stijl uitgewerkt die een robuust en professioneel imago vertegenwoordigt. Slechts een paar workshops en onze ontwerptools hielpen om in een mum van tijd een duidelijke visie te krijgen.

Engineering en prototypebouw

Na het verfijnen van het conceptontwerp hebben we technische tekeningen gemaakt om een prototype te bouwen en heeft IDpartners overlegd over ideeën. Dit prototype van de spuitgietmachines, hydraulisch en hybrides werd gecontroleerd met alle technische eisen en details. Voor de K-beurs werd een complete lijn bekleding ontwikkeld

 

Terug